Een vrije dag als (bewust) alleenstaande moeder

Dit is het verslag van een random vrije dag als bewust alleenstaande moeder met een baby van 7 maanden.

_

Vanochtend werd ik om 07.20 uur wakker doordat ik Levi hoorde brabbelen. Ik keek op de babyfoon en hij was wakker. Hij lag op zijn buik heen en weer te wiebelen, te brabbelen en keek daarbij recht in de camera van de babyfoon. Er verscheen meteen een lach op mijn gezicht. Wat een lieverdje is hij toch! Ik hou zoveel van hem.

Op deze manier wakker worden vind ik het fijnst; mijn kleine uk als wekker, omdat hij zo schattig ligt te brabbelen.

Mijn lichaam wil nog even slapen, maar als Levi wakker is dan heeft hij trek dus de dag gaat beginnen! Ik sta op en zet de waterkoker aan voor een kopje thee. In de tussentijd maak ik een fles voor Levi. Ik zet alles op de salontafel en ga dan naar Levi om hem uit bed te halen.

_

“Goedemorgen lieverd, heb je lekker geslapen?”

_

Hij glimlacht zodra hij mij ziet. Ik knuffel hem en overlaad hem met kusjes. Hij knuffelt mij terug, op zijn manier. We lopen naar de woonkamer waar het licht aan staat, zodat hij eraan kan wennen. Ik zeg zoals elke ochtend “Goedemorgen Fudge en Dropje, wij zijn wakker”. Op een dag zal Levi begrijpen dat de cavia’s ook levende wezens zijn die kunnen horen. Het was in het begin een beetje raar, maar men zegt dat het goed is om zoveel mogelijk tegen en in de buurt van je kind te praten, zodat hij woorden gaat herkennen en zijn woordenschat wordt ontwikkeld. Dus raar of niet, ik doe het maar gewoon.

Ik doe het licht aan in zijn slaapkamer en loop naar de kledingkast om uit te zoeken wat ik hem aan zal doen. De kleertjes leg ik op de commode. Levi ook. Dan geef hem een bakje in de ene hand en een deksel in zijn andere hand. Op dit moment vindt hij zelfs eenvoudige plastic bakjes interessant om mee te spelen. Van mij mag hij met sommige dingen spelen die geen speelgoed zijn. Zolang het veilig is voor hem en het niet kapot kan.

Hij slaat de deksel en het bakje tegen elkaar aan en beantwoord het geluid ervan met een glimlach. Hij is blij dat hij mag spelen. In de tussentijd doe ik zijn slaapzak uit, verschoon ik hem en kleed ik hem aan. Dan zet ik hem op de commode, zodat hij rechtop staat. Ik kijk hem aan en zeg zoals elke dag: “Ohh, wat zie je er mooi uit Levi”.

_

Weer een glimlach!

_

Ik til hem van de commode en loop naar de woonkamer. Als snel ziet hij zijn flesje staan. Hij wordt onrustig en begint smakgeluidjes te maken. Ik geef hem de fles en drink ondertussen mijn thee. Na zijn flesje, even laten boeren en dan gaan we even lezen. Ik pak een boek en lees hem voor. De ene dag heeft hij er meer geduld voor dan de andere dag. Vandaag kan hij er wel het geduld voor opbrengen, dus we lezen het boekje helemaal uit.

Ik hoop dat zijn voeding voldoende ik gezakt, want zodra ik hem op een speelkleed op de grond leg, draait hij van zijn rug naar zijn buik. Hij gaat meteen spelen, brabbelt en kruipt erop los. Ondertussen geef ik de cavia’s te eten. Daarna maak ik zijn fles schoon, zet ik nog een kop thee voor mezelf en maak ik wat te eten.

Ik ga op de bank zitten om te ontbijten en kijk ondertussen naar Levi. Af en toe kijkt hij mijn kant op, zo van “Ben je er nog mama?”. Ik praat dan even tegen hem. Weer een lachje. Elke keer als ik tegen hem praat, ongeacht wat ik zeg en hoe vaak. Ja, ik heb te maken met een blij ei.

_

Lucky me!

_

Na het ontbijt ga ik het huis een beetje opruimen. Na 2 dagen werken is het toch vaak een beetje rommelig in huis. Daarna zet ik een was aan en was ik wat spulletjes af. Ondertussen ga ik nog een paar keer bij Levi kijken. Af en toe maak ik foto’s en filmpjes; leuk voor later!

Als ik wat in huis heb gedaan, ga ik even bij Levi zitten. Ik probeer hem aan het lachen te maken. Daar is niet veel voor nodig vandaag. Als hij het zat lijkt te zijn, gaan we overrollen met een bal (voor zover hij de bal al een zetje kan geven dat hard genoeg is om bij mij te belanden…).

Om 09.15 uur is het bedtijd. Hij wrijft in zijn oogjes en wordt minder actief. Dat is het seintje voor mij om hem op bed te gaan leggen. Ik volg het standaard riedeltje dat ik altijd gebruik als ik hem op bed leg. Sinds een paar weken, gaat hij eventjes huilen of jammeren als ik hem op bed leg. Meestal duurt dit hooguit een paar minuten en valt hij daarna in slaap. Als hij slaapt ga ik me klaar maken.

_

Vandaag wordt het een zonnige dag, dus straks lekker even naar buiten om te wandelen!

_

Aangekleed, opgemaakt en wel, zet ik een kopje koffie voor mezelf en pak ik mijn laptop om een artikel te schrijven. Na een uur stop ik met schrijven, Levi kan ieder moment wakker worden. Voordat hij wakker wordt, hang ik de was nog even aan de lijn. Daarna maak ik zijn fruithap.

Het is 11.15 uur als Levi wakker wordt. Hij ligt rustig in zijn bed te wachten tot ik hem eruit haal. Ik zet zijn fruithap en wat water klaar op tafel. Dan haal ik hem uit bed “Hey lieverd, heb je lekker geslapen?”. Ik geeft hem een kus en leg hem op de commode om zijn slaapzak uit te doen en hem een schone luier te geven. Daarna loop ik met hem naar de eettafel waar ik hem in de kinderstoel zet. Ik ga tegenover hem zitten en geeft hem zijn fruithap. Het kan hem niet snel genoeg gaan. Na zijn fruit, drinkt hij wat water.

Ik laat hem nog even in de kinderstoel spelen, zodat het fruit wat kan zakken. Na een minuut of 10 wordt hij ongeduldig, omdat hij wil kruipen en spelen. Ik leg hem op de grond en hij kruipt meteen naar een stuk speelgoed verderop in de woonkamer.

Nu hij even ligt te spelen kan ik alvast alle spullen pakken voor als we straks naar buiten gaan. Als alles klaar staat, maak ik iets te eten voor mezelf en zijn fles. Voordat ik dit kan doen, moet ik hem eerst nog een keer terug brengen naar de woonkamer, want hij was op onderzoek uit gegaan in zijn eigen kamer.

_

Een luieremmer vindt hij blijkbaar interessanter dan het speelgoed dat ik voor hem op de grond heb gelegd…

_

Terwijl hij zijn fles drinkt, eet ik mijn lunch. Na zijn fles laat ik hem weer even rechtop zitten. Dan trek ik hem zijn jas aan en zet ik hem in de maxi cosi om even te spelen. Ik doe mijn jas en schoenen aan. Niks vergeten? Check!

Ik draag Levi naar beneden. Daar haal ik de kinderwagen uit de kelder en zet Levi over van de maxi cosi in de kinderwagen.

Mijn nichtje gaat met ons mee naar het centrum vandaag. We lopen haar tegemoet. We doen wat boodschapjes en gaan dan even een kopje koffie drinken. Ik deel een stukje taart met mijn nichtje en geef Levi ondertussen een boterham. Het is 14.15 uur dus we moeten zo terug naar huis. Tussen 14.45 uur en 15.00 uur worden de boodschappen bezorgd, dus dan moeten écht thuis zijn.

_

Eenmaal thuis is Levi een beetje moe.

_

Ik leg hem op bed. De bel gaat, daar zijn de boodschappen! Ik ruim de boodschappen op en zet ondertussen thee voor mijn nichtje en mij. We zijn gezellig aan het kletsen en voor we het weten is het 15.45 uur. Mijn nichtje moet weg voor een andere afspraak. Ik ga dan een fles maken voor Levi want die wordt ieder moment wakker.

Om 16.45 uur is Levi weer aan het spelen. Ik ga vast mijn avondeten voorbereiden. Daarna speel ik met Levi mee. Ik probeer hem aan het lachen te maken. We hebben plezier samen en ik voel me intens gelukkig.

Rond 17:30 uur geef ik Levi zijn avondeten, daarna ga ik hem wassen en doe ik hem schone kleren aan. Hij is moe dus ik doe hem zijn slaapzak aan en leg hem in bed. Hij valt in slaap en ik ga mijn avondeten koken.

_

Na het eten ruim ik de boel op.
_

Het is bijna 19:30 uur. Ik geef de cavia’s te eten en schoon water. Zijn zij ook weer blij! Daarna is het alweer tijd om een fles te maken voor Levi. Ik zet de fles weer klaar op de salontafel en ga dan zachtjes naar Levi toe. Hij ligt te slapen. Zo lief! Ik aai hem over zijn wangetje en zeg zachtjes zijn naam. Hij wordt wakker en wrijft in zijn oogjes. Ik haal hem uit bed en loop met hem naar de bank. Hij heeft honger. Ik geef hem zijn fles en hij jammert als die leeg is. Ik troost hem. Hij wrijft in zijn ogen en geeuwt. Ik ga hem naar bed brengen.

Eerst nog even een schone luier en zijn tanden poetsen, voordat ik hem daadwerkelijk in bed leg. Ik kus hem welterusten en hij valt binnen enkele minuten in slaap.

Als ik op de klok kijk en zie dat het net 20:30 uur is geweest. Ik ga een half uurtje op de bank zitten en kijk tv. Morgen moet ik weer werken, dus ik leg alvast wat spullen klaar. Om 21:30 uur ga ik me klaar maken om te gaan slapen.

Voordat ik mijn bed in duik, ga ik nog even naar Levi toe om hem een kusje te geven. Morgenochtend gaat de wekker weer om 05.30 uur en is het een nieuwe dag.

_

Hoe ziet een random vrije dag uit jou leven eruit?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.