Dit is hem dan, mijn blog

Mijn eerste blog en middels al 26 artikelen verder…. Wat een positieve reacties krijg ik van een ieder van jullie. Wat een bak aan herkenning, fijne gesprekken, aangeboden hulp en mensen die ik help door mijn verhalen en ervaringen te delen. Lieve lezer (jij!), dank je wel dat je wekelijks of zelfs twee keer per week terug keert op mijn blog. Dank je wel dat je mijn artikelen leest en mij volgt op Instagram. Dank je wel voor je respons onder mijn artikelen, via mailtjes, onder mijn posts op Instagram en via direct messages.

_

Voordat bewustmoeder.nl online kwam

Voordat ik begon aan mijn blog, heb ik wel even getwijfeld of ik dit daadwerkelijk moest gaan doen. Wilde ik met mijn gezicht op het internet, met mijn persoonlijke verhaal? Ik kon tientallen redenen verzinnen om het niet te doen, maar zoals ik altijd zeg:

_

“Je hebt maar één goede reden nodig om iets wél te doen!”

_

Als je dat tegen anderen zegt, dan moet je daar zelf ook naar handelen en dus verzamelde ik alle random stukjes tekst die ik de afgelopen maanden had opgeschreven voor mezelf. Deze herschreef ik naar eerlijke, persoonlijke verhalen. Toen dat lukte, ben ik nieuwe artikelen gaan schrijven. Ik schud ze vaak zo uit de mouw. Klinkt misschien oneerbiedig, is het niet.

Schrijven gaat mij al heel mijn leven goed af. Het is een fijne uitlaatklep voor mij; vroeger en nu. Ideeën, gevoelens, gebeurtenissen; ik heb dagboeken vol, schriften en notitieboeken vol, een ordner vol handgeschreven A4-tjes en inmiddels ook al heel wat tekstbestanden op mijn computer.

Door de dingen voor mezelf op een rijtje te zetten en op te schrijven, schep ik rust in mijn hoofd. Gebeurtenissen kan ik daardoor vaak makkelijker verwerken. Dingen kan ik later nog eens terug lezen om het te relativeren. Het is een uitlaatklep die zorgt voor zelfinzicht en zelfkennis. Misschien een tip voor als jij wat meer rust in je hoofd wilt creëren.

_

Maar terug naar mijn blog…

Had je vroeger nog Bewust Ongehuwde Moeders (BOM), hoor je tegenwoordig steeds vaker over Bewust Alleenstaande Moeders (BAM). Niet zo gek. Tegenwoordig wordt er niet meer zoveel getrouwd als vroeger en vrouwen kunnen makkelijker op eigen benen staan. Daar pleit ik ook voor. Ga op eigen benen staan, zorg dat je onafhankelijk bent en wees krachtig. Wij vrouwen kunnen net zo veel als mannen. Misschien nog wel meer, want wij baren de kinderen!

_

Ik ben misschien een beetje een feminist, maar daarmee zeg ik niet dat mannen overbodig zijn.

_

Absoluut niet, want zonder mannen kunnen er geen kinderen geboren worden! En hoeveel uitvindingen hebben we niet te danken aan mannen? En laten we eerlijk zijn, voor sommige dingen is het gewoon heel handig dat er mannen zijn. Ongeacht of wij vrouwen het kunnen, of niet. Denk aan klusjes in en om het huis, de planten verzorgen of zware boodschappentassen tillen.

Maar mijn blog dus. Ja, zo makkelijk dwaal ik af als ik eenmaal aan het typen ben. Bewust laat ik dit nu staan in dit artikel staan, om te laten zien dat ik echt wel bedenk wat ik wel en niet op mijn blog plaats. Na het schrijven van een artikel, laat ik deze vaak een paar dagen ‘met rust’. Na een aantal dagen lees ik het verhaal nog eens, corrigeer ik eventuele fouten, schrap ik irrelevante informatie en voeg ik verduidelijking toe, waar nodig. Inside information hier.

_

Bewustmoeder.nl

Voordat ik besloot een BAM te worden heb ik het internet afgestruind naar informatie. Vooral het lezen van de ervaringen van vrouwen die zelf bewust alleenstaande moeder zijn, vond ik erg nuttig en interessant. Het is alleen jammer dat er heel weinig over te lezen valt, ondank dat bewust alleenstaand moederschap steeds vaker voor komt. En daarmee was het idee voor een blog geboren!

Mijn bijzondere verhaal en ervaringen wil ik met de buitenwereld delen. Delen met vrouwen die zelf een BAM zijn, met vrouwen die overwegen om een BAM te worden en met vrouwen er door omstandigheden alleen voor staan. Al deze vrouwen hoop ik met mijn blog te helpen en te motiveren.

_

Zelf haal ik de meeste steun uit gelijkgestemden. Ik wil dat zijn voor alle vrouwen die, al dan niet bewust, alleenstaand moeder zijn.

_

Zoals ik aan het begin van dit artikel zei, heb ik er even over getwijfeld. Online heeft iedereen een mening over elkaar, lekker veilig achter een schermpje. Inmiddels heb ik ook zeker een paar negatieve reacties ontvangen. Maar zou ik mij in het dagelijks leven tegen laten houden door een mening van iemand? Nee. Dus waarom zou ik me wel tegen moeten laten houden door online meningen? Het doel heiligt de middelen.

Dus dit is hem dan, mijn blog, mijn eigen website vol persoonlijke verhalen. En dat je hier bent zal dan ook geen toeval zijn. Je zal iets met mij gemeen hebben, benieuwd zijn naar de verschillen tussen (bewust) alleenstaande moeders en jijzelf, je overweegt om een BAM te worden, of je bent gewoon geïnteresseerd in het leven van een BAM. Waarom je hier ook bent, voel je welkom en weet dat ik het op prijs stel dat je de moeite neemt dit te lezen! En als je en vraag voor mij hebt, op welk vlak dan ook, mail mij gerust: vragen@bewustmoeder.nl.

_

3 maanden later. Wat het mij heeft gebracht…

Het is inmiddels 3 maanden geleden dat mijn eerste artikel verscheen. Wat het mij tot op heden heeft gebracht? Herkenning, hulp en positiviteit. De herkenning geeft mij steun. Ik kan mijn volgers op Instagram op elk gewenst moment om tips vragen. Bijvoorbeeld toen ik voor het eerst met Levi wilde gaan zwemmen. Super dat mensen mij vrijblijvend willen helpen.

Ik haal voldoening uit de positieve reacties die ik krijg en ook zeker uit het helpen van anderen. Regelmatig krijg ik mailtjes met vragen over een specifiek onderwerp of gebeurtenis. Hoe ik om ga met bepaalde situaties, of ik nog tips heb, etc. Super leuk om die interactie te hebben.

Vrij snel na de start van mijn blog ben ik gevraagd voor een interview voor een nieuw online platform: Motherhood. Je kan hem hier lezen. Voor de website van Jacky Nobels mocht ik een gastblog schrijven over mijn weg naar het moederschap. Deze kan je hier lezen. En op de website van Puckababy wordt er bij de blogs en vlogs gelinkt naar een artikel van mij over je baby leren slapen.

Daarnaast heb ik na een jaar of 7 weer contact met een vriendin van vroeger. Wij zijn elkaar door omstandigheden uit het oog verloren. Zij kwam mijn profiel tegen op Instagram, is mij gaan volgen en inmiddels hebben we elkaar alweer een paar keer gezien en regelmatig contact. Echt ontzettend leuk!

Ik heb nog geen moment spijt gehad dat ik deze stap heb gezet en ga lekker door in de hoop nog veel meer vrouwen te inspireren, te helpen en te motiveren.

_

Vrijdag komt er weer een regulier artikel online. Tot dan!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.