De babykamer van mijn zoontje Levi

Toen ik de sleutel van mijn huidige woning kreeg, had ik 2 weken de tijd om het tot een eigen plek te maken. Na 2 weken klussen, had ik nog een weekend om te verhuizen en het oude huis klaar te maken voor oplevering. Het was een race tegen de klok, om alleen al de belangrijkste klussen gedaan te krijgen. Maar met heel veel hulp is dat toen gelukt. Al heb ik toen de babykamer gelaten voor wat het was.

Het traject met de donor was al gestart, nog voordat ik de sleutels van mijn nieuwe huis kreeg. Tussen alles wat ik moest regelen door, probeerde ik zwanger te worden. Lang leve de ovulatietesten waarbij je precies weet wanneer je een poging kunt doen om zwanger te raken.

Toch besloot ik de slaapkamer die voor de baby bedoelt was, nog even te laten voor wat hij was. Deze kamer zou ik nog niet opknappen, ik was tenslotte nog niet zwanger en ik moest eerst zorgen dat de rest van de woning bewoonbaar was.

_

Na de verhuizing

Na de verhuizing heb ik er eerst voor gezorgd alle spreekwoordelijke puntjes op de i had gezet. Alles moest aan kant zijn voordat ik aan de babykamer ging beginnen. Het was ook een beetje uitstelgedrag, want ik had nog geen idee welke kleuren ik wilde gaan gebruiken en hoe ik de babykamer wilde gaan indelen.

Drie maanden nadat ik verhuisd was, bleek ik in verwachting te zijn. Ik was door het dolle heen en gunde mezelf eindelijk de rust om te gaan kijken naar babyspullen en babykamers. Ik deed ideeën op in babywinkels, maar vooral ook op Pinterest.

_

Pas toen ik de 12 weken voorbij was, ben ik begonnen met het opknappen van de babykamer.

_

Ik wist nog niet wat het geslacht van de baby was. Iets wat voor mij belangrijk was bij het kiezen van de kleuren van de kamer. Het houtwerk in de kamer en het plafond moesten wit worden, dus dat heb ik toen wel kunnen doen. De muren wilde ik gaan verven, maar heb ik eerst behangen met vliesbehang voor een subtiel reliëf. Deze klussen heb ik gedaan met hulp van mijn tante en vader.

Toen ik eenmaal wist dat ik een jongetje kreeg, heb ik die week erna meteen de keuze voor de muren gekozen. Het weekend na de Gender Reveal Party ben ik toen verf gaan kopen en begonnen met verven.

Ik heb gekozen voor 3 tinten blauw. De lichtste kleur heb ik op 2 wanden aangebracht, de middelste kleur op 1 wand en op de 4e wand heb ik een combinatie gemaakt van de 3 tinten.

_

De meubels voor de babykamer

Eerlijk is eerlijk, ik ben me kapot geschrokken van de uiteenlopende prijzen van babykamers. Natuurlijk had ik het me in kunnen denken, want je heb met elk product verschillende prijsklassen… Maar dan nog. De mooiste waren ook vaak wel de duurste, moet ik eerlijk bekennen. Maar voor ieder wat wils en voor elk budget ook wel voldoende keuze in mijn optiek.

De vloer van de babykamer is vergrijsd eiken, de muren waren inmiddels blauw en om de kamer licht te houden heb ik daarom gekozen voor witte meubels. Als het even kan, bekijk ik dingen van de praktische kant en denk ik aan de lange termijn. Om die reden heb ik gekozen voor wit; hier staat alles bij.

Bij veel winkels kan je de meubels zowel los, als per set kopen. De setprijs is dan in verhouding goedkoper. De set-prijzen beginnen vaak al als je 2 items van dezelfde serie koopt. Als set heb ik dan ook een ledikant en een commode gekocht.

_

De kledingkast

Waar ik voor heb gekozen op basis van mijn lange termijn visie, is de kledingkast. De kledingkast is er één van Ikea, uit de serie Pax. Deze kan ik je compleet naar eigen wens indelen. Handig voor nu, maar ook voor de lange termijn. De indeling kan je blijven veranderen, en je kan hem uitbreiden als je later meer ruimte nodig hebt. Omdat ik deze in het wit heb aangeschaft, past het allemaal goed bij elkaar.

De deuren en handgrepen van de kledingkast kan je er los bij kopen. Hierdoor kan je de kast een beetje customizen aan de buitenkant. Het lijkt nu een net verkooppraatje, maar ik ben echt fan van deze kasten van Ikea! Ik heb hem ook voor mezelf.

De handgrepen van de kledingkast zijn mat zilver, dit correspondeert dan weer met de grijze gordijnen en de grijze lamp in de babykamer. Je merkt het, ik houd van eenvoud en regelmaat.

_

Accessoires

Schuin boven het ledikantje heb ik 2 plankjes opgehangen met ruimte voor fotolijsten. Deze lijsten heb ik gevuld met postertjes en een foto van mij met mijn zwangere buik. De schilderijplanken en de lijsten komen van Ikea en hebben een plexi plaat erin, in plaats van een glasplaat. Lekker veilig voor in de kinderkamer. De postertjes erin, komen uit een setje die ik heb gekocht bij Kruidvat, als ik me het goed herinner. Dit is echter al zeker een jaar geleden, dus die kan je niet meer kopen.

Boven de commode heb ik een plank opgehangen. Lekker praktisch en het staat leuk. Er hangt een grijs shirtje van Noppies en een sleutelhanger met een schaapje. Deze had ik al heel lang liggen en vond ik wel schattig in de babykamer.

De spulletjes op de commode heb ik neergezet in bakjes van vilt. Deze komen van Ikea en heb je in allerlei uitvoeringen.

Om de babykamer verder vorm te geven heb ik de letters  L, E, V en I in één van de blauwtinten van de babykamer geverfd. Deze staan in het raamkozijn. Toen ik zwanger was heb ik deze letters achterin de kledingkast verstopt. Dit om te voorkomen dat de visite ineens de babykamer zou binnenlopen en de naam van mijn kleine uk al zou weten, nog voordat hij geboren zou worden.

De lakentjes voor het ledikantje en wiegje zijn wit met een blauw en/of grijs accent. Dit heb ik gecombineerd met een grijs dekentje en een blauw dekentje. Het wiegje is strak en ook wit van kleur.

Hoe ziet/zag de babykamer van jou/jullie kindje eruit?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.